LIMBURGSE KEVER CLUB
DIEPENBEEK • In 1991 kwamen een aantal Limburgse families met een gemeenschappelijke liefde voor de Volkswagen Kever bijeen. Er werd veel gepraat, geredeneerd, besproken en georganiseerd. Met als resultaat dat op 17 september 1991 de Limburgse Kever-Club boven de doopvont gehouden werd ; de geboorte van een club waarvan men nog zou horen.

De bekendmaking van de oprichting van de club gebeurde via de media (krant en radio) en de eerste publieke voorstelling vond plaats tijdens de Modeltreinexpo 1991 te Hoeselt. Met het oog op het uitbouwen van een meer professionele structuur om hun leden nog beter van dienst te kunnen zijn, werd de Limburgse Kever-Club op 1 januari 1994 omgevormd tot een vereniging zonder winstoogmerk.

De club telde op haar eerste dag welgeteld 7 leden, en vanaf toen ging het in stijgende lijn.

Bij de Limburgse Kever-Club vzw is iedereen welkom, zowel de bezitter van een originele luchtgekoelde Volkswagen, als die van een verbouwde, uitgebouwde, verlaagde of gepersonaliseerde variant van ditzelfde voertuig.

Niet alleen eigenaars, ook liefhebbers en gepassioneerde van Volkswagen meteen luchtgekoelde motor kunnen lid worden : of je nu wel of niet in het bezit bent van je favoriete voertuig, of het een echte oldtimer is of een recenter exemplaar, of het nu om een kever, busje, Karmann of eender welk broertje of zusje, nichtje of neefje gaat.

Eén van onze hoofddoelstellingen is het vertegenwoordigen van Limburg in de wereld van de luchtgekoelde Volkswagen.
Ieder jaar heeft de Limburgse Kever-Club vzw een eigen VW-treffen, waar jong en oud zich kunnen amuseren. Op deze tweedaagse meeting worden niet alleen eigenaars van VW’s in de watten gelegd, voor elke categorie van bezoekers zijn er verschillende attracties zoals sprint, concours d’élégance, een rondrit, slalomkever, een swapmeet (onderdelenmarkt), een modelbouwshow, kinderanimatie en nog vele andere … De eerste dag van dit weekendtreffen wordt afgerond met een fuif.

Sinds haar oprichting zorgt de Limburgse Kever-Club vzw, ieder jaar opnieuw, voor een vertegenwoordiging in clubverband op verschillende nationale en internationale VW-meetings.

Als clubactiviteiten worden er jaarlijks, naast de bezoeken aan andere treffens, enkele goed georganiseerde rondritten gemaakt. Ook houden wij ongeveer tweemaandelijks een ledenvergadering met gezellig samenzijn.
Ieder kwartaal geven wij een clubmagazine uit met een uitgebreide agenda, technische babbels, ledeninterviews en vele andere hot-items.
Schabertstraat 5
3590 Diepenbeek
breng me hierheen